Bu Blogda Ara

25 Ocak 2010 Pazartesi

AKIL TUTULMASI


Yazılı,görsel medya,köşe yazarları,sivil toplum örgütleri,kanaat önderleri,bütün siyasetçiler hepinizin aklımı tutuldu,bir ordu darbe planı yapacak ve bunu arşivleyecek öylemi öyleyse vay halinize ,vay halimize !!!!

Sevgiyle

23 Ocak 2010 Cumartesi

SAZAN


Orada biri var uzaklarda bir oltası var amcam oltayı bir atıyor hemen sazanlar önce tek tek sonra hep birlikte oltaya geliveriyorlar.Sonrasımı, canım memleketimin sazanları yakalandıklarını saklamak için bir hikayeler yazmaya başlıyorlar ki her biri dünyada ne kadar ödül varsa hak ediyorlar.

Haydi sazanlarım allah size selamet versin ama en azından beni sakın ola sazan sanmayın.

Sevgiyle

21 Ocak 2010 Perşembe

AYDINLARIMIZ


Bugün çok değerli bir hanım aydınımız  Taraf gazetesinin ortaya attığı ve 5000 sayfalık bir belgenin kendilerinde olduğunu söylediği Balyoz kod adlı ihtilal planlaması üzerine,söz konusu planda adı geçen generaller için suç duyurusunda bulunmuş.

Aferim son derece isabetli bir hareket yapmış ama şu soruları hiç kendine sormuş mu ?

   1- Taraf gazetesinin sahibi kimdir ve ne işle meşgul olmaktadır,andan babadan yüklüce bir servete sahip değilse bu gazeteyi nasıl finanse etmektedir.
   2- Neden böylesi bombalar Taraf gazetesinde patlamaktadır.
  3- Avrupa Birliği ile imzalanan sözleşmeler arasında askerlere ilişkin neler vardır ( Bugün bir tanesi Anayasa Mahkemesinden döndü )
  4- 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan “Ergenekon” adlı dava sanıklarının neden hala tutukluluk halleri devam etmektedir,hani yeni CMUK a uygun olarak savcılarımız her şeyi hazırlayacaklardı da mahkemelerimizde hemen karar verecekti tıpkı avrupa da olduğu gibi !!

Soru listesini o kadar uzatabilirim ki ama değmez zira bizim aydınlarımız o kadar doluymuş ki bırakalım biraz ferahlasınlar.

Birde unutmadan eski mili eğitim bakanımız diyor ki Cumhuriyet inanan kesimleri ve kürtleri öteki yapmış, işlerinden vakit bulursa meclis kütüphanesine bir zahmet uğrayıversin de kuruluşundan bu yana meclis tutanaklarını bir okuyuversin.

Sevgiyle

18 Ocak 2010 Pazartesi

İSRAİL


Bir dışişleri bakan yardımcısı , bir dışişleri bakanı ve onlara arka duran bir başbakan sanmayın isimlerini bilmiyorum telaffuz etmem onlara paye vermem anlamı taşır onun için isimlerini anmıyorum.

Türkiye antisemitist tavır içine girerse tavırları farklı olurmuş vay vay !!! Acaba yaşadığı toprakların bir kısmının Sultan Abdülhamitin şahsi tapulu malı olduğunu biliyormu,Osmanlının İspanyol Yahudilerine kucak açıp bağrına bastığından haberdarlarmı hadi o kadar geriye gitmeyelim Berlin Büyük Elçimizin kendi hayatını riske ederek kaç yahudiyi sabun olmaktan kurtardığınıdamı bilmiyorlar.

 Bizim elçimizi sınır dışı ederlermiş ne o bir dizide yahudi düşmanlığı yapılıyormuş demek ki hayat diziler üzerinden yürüyor son bir hatırlatma Kudüsteki Katolik Kilisesini kim idare ediyor ve neden ikinci katta bir merdiven duruyor neredeyse bir asırdır neden ve nasıl durmuş orada.

Sevgiyle

14 Ocak 2010 Perşembe

TÜSİAD


Önümüzdeki perşembe günü Tüsiad da seçimler var geleneklere uygun olarak önceden üzerinde mutabık kalınmış Sn. Ümit Boyner bayrağı devr alacak ve şu sıralar en az başkanlık kadar önemli olan yönetim kurulunu oluşturmakla meşgul kendisine bu zor görevinde başarılar diliyorum,neden zor 70 li yıllarda vurduğu yerden ses getiren Tüsiad dan bugün eser yok neredeyse bir fan kulübüne dönüşmüş durumda !!

Ne olduda Tüsiad bu hale geldi,Sn.Boyner ve oluşturacağı yönetim kurulu bu soruyu sorar ve samimiyetle cevaplarlar ise Tüsiad eski parlak günlerine döner,aksi!!!
Ben onlara yardımcı olması için eski bir Tüsiad üyesi olarak görüşlerimi kısaca sıralayayım.
  1- 2.nesil patronlar 1.nesil patronların toplumsal ağırlıklarına sahip olamadılar,
  2- Değişen koşulları doğru okuyamadılar ve temel bir çizgi oluşturmak yerine bir oraya bir buraya yalpaladılar,
  3- Kendileri dışında oluşan sivil toplum örgütlerine fazlasıyla mesafeli kaldılar,
  4- Toplumsal sorunları iyi göremediler ve geleneksel söylemleri içinde sıkışıp kaldılar,
  5- Sosyal Vatandaşlık anlayışını Tüsiada taşıyamadılar,
  6- Kuvvetli bir genel sekreterya oluşturamadılar,
  7- Değişen koşullara uymak yerine koşulları kendilerine uydurmaya çalıştılar,
  8- İmaj yönetimini yapamadılar,
  9- Teknolojinin sunmuş olduğu birçok olanağı değerlendiremediler.
Bu listeyi uzatmak mümkün ama ben açılımı yapmış olayım yeni yönetim üzerinde daha fazla kafa yorsun.

 Peki ne yapmak lazım o konuda da bir kaç kelam edeyim;
  1- Misyonlarını yeni baştan tespit etmeliler zira her şeyin anahtarı bu olacak,
  2- Genel sekreterliği bir yandan reorganize ederken başına da hem donanımlı hemde güçlü bir karakteri getirmeliler,
  3- Yönetim kurulu dengesini profesyonel yöneticiler ve Kobileride içine alan bir şekilde kurmalılar,
  4-Sn.Boynerin başkanlık dönemi için somut hedefler koymalı ve bunları deklare etmeliler,
  5- İmaj ve Teknoloji yönetimi konusunda profesyonel destek almalılar,
  6- Bir sosyal sorumluluk projesi seçerek onu hayata geçirmeliler,
  7- Kobilere ve Anadolu sermayesine doğru açılım yapmalılar,
  8- Toplumun hassasiyetlerini doğru ölçüp ona göre bir çizgi tutturmalılar ve bu çizgiden sapmalar göstermemeliler.

Sn.Boynerin işi hayli zor gözüküyor tekrar kendisine başarılar.

Sevgiyle

3 Ocak 2010 Pazar

HUKUK MU GUKUK MU ?


Şu adını her kim koyduysa Kozmik odada yapılan arama benim gibi saf ve bakir bir anadolu çocuğunun anlama kapasitesinin dışına çıkıyor.

Ülkenin en yetkili yargı organları aramanın hukuka aykırı olduğunu ve hakimde olsa soruşturma safhasında o odanın aranamayacağını söylüyor bu görüşe bir çok hukukçu ve kanaat önderi katılıyor ama ben bu satırları yazarken 6. arama başladı.

Allah rızası için bir otorite beni-bizi aydınlatsın ki bende-bizde hukuk mu guguk mu diye düşünmekten vazgeçelim ve tüm kurumlarımıza güven duyalım.

Sevgiyle

SABIR


Genç bir delikanlı çok iyi ve mükemmel bir mücehever ustası olmak istiyormuş babası almış oğlunu kentin en iyi ve mükemmel mücehever ustasının yanına götürmüş ve "usta bu çocuk sana emanet onu kendin gibi mükemmel bir mücehevver ustası olarak yetiştir sana da iyi bir çırak olacaktır zira hem çalışkan hemde çabuk öğrenendir" demiş ve oradan ayrılmış. 

Usta"gel bakalım delikanlı avucunu aç"demiş ve delikanlının avucuna bir taş bırakmış bu avucunu herne olursa olsun hiç açmayacaksın ve bir yıl sonra bana geleceksin, bizim delikanlı biraz afallamış ama karşısında kentin en mükemmel mücehevver ustası duruyor,avucunu sıkı sıkı kapatarak evin yolunu tutmuş.

Başlangıç da kolay ve eğlenceli olan bu durum giderek zorlaşmaya başlamış hatta bizim delikanlıyı isyan noktasına getirip ustası hakkında ileri geri konuşur hale getirmiş ama delikanlı inadım inat deyip avucunu hiç açmamış ve bir yıl dolunca heyecanla ustanın yanına koşmuş ve avucunu ustaya uzatarak usta bir yıl oldu al taşını şimdi bana ne yapacağımı göster demiş usta yavaşça o taşı almış ve bir taş daha koymuş delikanlının avucuna.Delikanlı büyük bir hezeyana kapılmış ve başlamış veryansın etmeye ustanın ustalığına ileri geri ve yüksek sesle bağırmaya başlamış ve dükkanının dışına yönelmiş ama birden kafasını çevirip usta usta bu taş o taş değilki demiş. 

 Sabır her öğretinin temel taşlarından biri bu anlattığım eski bir çin hikayesi ama Hazreti Kuranda sabıra yönelik özel bir ayet var ayrıca tasavvufun temel taşı ve tahmin edemezsiniz ama masonluğunda temel öğretilerinden biri,Hünkar Hacı Bektaş Velininde 14 sırrından biri sabır.

Sevgiyle