Bu Blogda Ara

22 Ağustos 2009 Cumartesi

ŞU MEŞHUR DEMOKRATİKLEŞME AÇILIMI


Yaklaşık 2 haftadır Sn. İçişleri Bakanımız mini arama konferansları yapıyor hafızası oldukça güçlü olmalı zahir tüm konuşulanları oraya not ediyor yada benim fark edemediğim bir yöntem uyguluyor.
Ben şahsen her türlü açılımı destekliyorum hele birde aralarında islami uygulamalarda  açılım görsem mini arama konferanslarının çantacısı olmaya talibim.

Gelelim şu Kürt açılımı olarak başlayan sonra adeta bir vahi gelmiş gibi Demokratik açılıma dönüşen olguya  sizce Anayasa Mahkemesi tarafından laik cumhuriyet karşıtı eylemlerin odağı olarak tescil edilmiş bir siyasi parti bunu niye gündemine alır ? Bu soruyu cevaplarken  aklımızın bir köşesine de Çağdaş Yaşam Derneği tarafından burs alan öğrencilerin kaba tabiri ile fişlendiklerini koyalım.

Bir tarafta Ergenekon davası öte tarafta askeri yargı yetki alanında budama , bir tarafta meslek liseleri kat sayı uygulamasındaki değişiklik öte tarafta basın bildirim toplantılarını askıya alan ve sessizliğe gömülmüş Genel Kurmay,bir tarafta göz yaşlarına boğulan milletvekilleri öte tarafta en küçük bir eylemde orantılı güçle karşılaşan cumhur . 

Listeyi uzatmayacağım ama bütün bunları,benzer noktaları ve AKP nin 2002 den beri izlediği politika ve stratejileri değerlendirdiğimde şu sonuca varıyorum ;
Mustafa Kemal AtatürkTürkiye Cumhuriyetinin bekasını Misakı Milli Sınırları içinde Demokrasi Ortak Paydasında birleşen ve kendisini Ne Mutlu Türküm Diyene mottosu altında toplayan bir Milletin varlığında görmüştür.

Bunun antitezi ortak paydayı Müslüman Kimliği altında belirlemektir bu Millet kavramından Ümmet kavramına dönüştür. AKP Yönetimi bu ortak paydanın oluşumunu adım adım ve büyük bir ustalıkla sahneye koymaktadır . 
Avrupa Birliği Müzakere Süreci takiyesine şimdi ondan daha da büyük olan Demokratikleşme takiyesi eklenmiştir ve Perdenin kapanmasına birkaç sahne kalmıştır.

Muhalefet,Kanaat Önderleri,Sivil Toplum Örgütleri,Medya,İş Dünyası,Gençlik velhasıl toplumun her kesimi Sn.Erbakanın tabiriyle şırıngayla bir dizem Milli Görüş almışlardır. Almayanlar Silivri Park Otelde mecburi konaklama hizmetlerini ifa etmektedirler.

Herkes için Mustafa Kemal in Gençliğe Hitabesini bir kez daha okuma vakti gelmiştir !!!!!

Sevgiyle


1 yorum:

  1. kürt açılımı sert ve yanlı bir anlam yüklendi...
    daha şık algılanabilmesi içinse birden bire Demokratik açılıma dönüştü...
    Birde pehlivan tefrikasına dönüşebilmesi şansı doğdu nedense.
    bundan sonraki demokratik açılım sahneleri şöyle sıranabilecek tabiiki...
    başörtüsü açılımı...
    tarikatlar açılımı...
    imamhatipler açılımı...
    islami hukuk uygulamaları açılımı...
    vs...vs...vs...
    evet bir demokratik açılıma ihtiyacımız var..
    ama topleyün bir katılım şansıyla...
    AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...
    AKP nin bugüne dek uygulamaları...
    bundan sonraki günlerdeki uygulamalarının garantisidir...
    satılmadık vatan toprağı kalana dek satışlara devam...
    size sonuna dek katılıyorum tufan bey...

    YanıtlaSil