Bu Blogda Ara

20 Eylül 2009 Pazar

SAYIN VALİMİZ


Birisi bana anlatabilir mi acaba Sayın Valimiz Muammer Gülerin yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen,İstanbulda geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinde neden hemen ortalarda görünmediğini ve suskun kaldığını ama Cem Garipoğlu yakalanır yakalanmaz kameraların karşısına hiç vakit kaybetmeden geçtiğini.  
Siz zahmet etmeyin cevabını ben vereyim,toplum olarak biz sel felaketinden onun açmış olduğu tahribattan,işsiz bıraktığı onlarca insandan,iş yerlerini kaybeden iş adamlarımızdan,evleri yaşanmaz hale gelmiş insanlarımızdan onların dertlerini duymaktan hoşlanmıyoruz böylesi konular bizim dikkatimizi çekmiyor ama vahşice işlenmiş bir cinayet adeta iştahımızı kabartıyor hepimiz heyecanla bu hikayenin sonu nasıl bitecek diye pür dikkat gelişmeleri izliyoruz. 
Sayın Valimizde bizlerden biri olduğuna göre onunda ilgisini vahşice işlenmiş bir cinayet çekiyor sel felaketi değil !!

Sevgiyle

1 yorum:

  1. Olağanüstü hal valiliğine çok meraklı Muammer Güler'in olağanüstü halden anladığı 1 mayısta sokağa çıkan işçi kümesi ve GS-FB derbisinden başka bir şey olmadığı için direk ignore etmiştir.

    Güler'in çapı belli zaten, Mustafa Topaloğlu'nun vali versiyonu, daha fazlasını beklemek abesle iştigal olurdu :).

    Medyanın da pompalamasıyla bu cinayetin çözülmesi biraz devlet birimlerinin namus meselesi haline getirildi, Türkiye'de her gün bunun kadar vahşi 10larca cinayet işlenirken üstelik. Oturmamış bir demokrasi olan Türkiye'de kendine yakışanı yaparak bürokratıyla memuruyla valisiyle emniyet müdürüyle marsa uzay aracı göndermişçesine seramonilere giriştiler. Ben açıkçası işi şehir yönetmek olan bir valinin adli-kriminel bir vakayı bu kadar yakından takip etmesini (her gün 10larca tekrarı olan) garip buluyorum. Ya görev tanımları muğlak, ya da tarihsel-sürekli kollektif bir dangalaklık mevcut. 15+ nüfusta ortalama eğitim seviyesinin 4.6 sene olduğu bir ülkede normal sayılabilir.

    YanıtlaSil