Bu Blogda Ara

29 Ekim 2009 Perşembe

29 EKİM


Bugün cumhuriyetin 86.yılı gazetelerde,televizyonlarda,internet sosyal paylaşım sitelerinde ,radyolarda herkesin kendi tarzına göre kurucusuna yani Mustafa Kemale teşekkür ve cumhuriyetin erdeminden söz eden yazılara,programlara bol bol rastlayacağız.

Bu 86 yıldır böyle devam ederken onuda her geçen gün bir ağaç kurdu gibi kemirenlerinde övgüler düzdüklerine şahit olacağız.

Ben birey olarak tüm bu samimiyetsizlikten çok sıkıldım. 

Ergenokon gibi bir kutsalımızı örgüt adı yapıp bu 86 yılda bin bir güçlükle yetişmiş aydınlarımızı aylardır tutuklu olarak hapishane köşelerinde acımasızca çürüten ama okuma yazma bildikleri bile su götürür,devletine başkaldırmış kişileri yeter artık dökülen kan söylemi arkasına saklanarak ülkeye getirip 24 saatte salıveren samimiyetsizlikten çok sıkıldım.

Baba çocuğunu almış deniz kenarına gelmiş ama denizde bir dalga bir dalga hiç kimse denize giremiyormuş ama dalgalar birbiri arkasına yüzlerce deniz yıldızını kumsala atıveriyormuş.Çocuk başlamış bir bir deniz yıldızlarını denize geri atmaya,baba seslenmiş,yavrum boşuna terleme sahil binlerce deniz yıldızıyla dolu,bu işin anlamı yok.
Çocuk eğilmiş bir deniz yıldızı daha almış atarken babasına cevap vermiş baba senin için bir anlamı yok ama onun için var "o yaşayacak"

Gelin bugün hepimiz bir çocuk olalım ve deniz yıldızlarını denize atalım.

Sevgiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder