Bu Blogda Ara

23 Mayıs 2010 Pazar

Sn.KEMAL KILIÇDAROGLUna AÇIK MEKTUP .

"Devrimci Kemal,Halkçı Kemal ,Sakin Güç" veya sizin tabirinizle sadece"Kemal bey" öncelikle Mustafa Kemalin kurucusu olduğu ve Genel Başkanlığını yaptığı Türk siyasi hayatının vazgeçilemez temel direklerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına seçilmiş olmanızdan ötürü sizi yürekten kutlar ve başkanlığınızın CHP ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.

Siz Genel Başkan adaylığınızı açıklamadan önce Manisa Milletvekiliniz olan Sn. Şahin Mengü ye eski tanışıklığımıza binaen bir sms mesajı gönderdim ve bu blog da yayımlamış olduğum "AKP nasıl yenilgiye uğratılır"adlı yazımı okumasını ve hatta MKYK ya taşımasını rica etmiştim bir şekilde vakit ayırır okursanız size bir nebze katkı yapacağına eminim.

Bu yazımın konusu ise CHP nin %50 nin üzerinde bir oy oranı ile nasıl iktidara gelebileceği konusundaki görüş ve fikirlerimi paylaşmaktır. Konuya girmeden önce karakter olarak abartmayı değil gerçekçi ama iddia taşımayı seven bir  yapıyas sahip olduğumu söylemek isterim bu bağlamda %50 abartı değil erişilebilir ancak iddia taşıyan bir hedeftir.

Bu hedefe ulaşabilmenin yollarını şöyle sıralayabilirim :

   1- LİDERLİK ROLÜ
Karakter,fizik yapınız,düşünceleriniz zaman zaman sergilediğiniz tutum ve davranışlarınız sizin için ideal lider rolünün “ HİZMETKAR LİDER” rolü olduğunu gösteriyor.Eğer farklı bir liderlik rolü benimseyecek olursanız yaratılan heyecan ve rüzgar başladığı hızla sona erer. Bu liderlik rolünün temeli sevgiye ve gerçek iş görenleri hep ön plana çıkarmanıza ve çevrenize sizi aşabilecek insanları almanıza dayanır,zor bir modeldir ama benimsenerek uygulanırsa başarı kesindir. Tüm söylemlerinizi ve eylemlerinizi bu anlayış üzerine kurunuz.
  2- HALKA İNMEK
Sn.Hüsamettin Cindoruğun veciz ifadesiyle vakit kaybetmeksizin “Makosenlerinizi” ayağınıza giyin ve ayak basmadığınız yer,dokunmadığınız gönül bırakmayınız.
  3-SİYASET YAPMA BİÇİMİ
Sizde tıpkı Sn.Erdoğan yada sizin deyişinizle "Recep bey" gibi sosyolojik olgular üzerinden siyaset yapın ideolojik siyaseti yardımcılarınıza bırakın.
  4- 100 GÜN
Partinize yönelik tüzük değişikliği dahil ne yapacaksanız,ülke için hangi somut projeyi açıklayacaksanız ilk 100 günde yapın sakın ola referandum vb.şeyleri bahane edip ertelemeyin yoksa kaybedersiniz.
  5- ALTI OK
1927 yılında “Cumhuriyetçilik,Halkçılık,Milliyetçilik ve Laiklik” olarak belirlenen 1931 yılında “Devletçilik ve İnkilapçılık” ile tamamlanan ve partinin ideolojik temelini oluşturan “Altı ok” ile sembolize edilen 6 temel ilkeyi gözden geçirerek günümüz koşullarına göre manalandırınız. Bunun için dar bir ekip kurun 2 hafta içinde bir rapor isteyin bilahare MKYK ve Parti Meclisinde görüşerek yeni ideolojik felsefeyi açıklayınız. Tartışmayı başlatmak üzere ben şahsi görüşlerimi aşağıda sıralıyorum;
  a- CUMHURİYETÇİLİK
Bu ilke "Cumhur" kelimesinden hareketle milletin egemenliğini "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" ruhuna uygun olarak "Katılımcı bir demokrasi" üzerine manalandırılmalıdır.
 b- HALKÇILIK
Bu ilke yurdumuzda yüzyıllardan beri farklı kültürlere ve değerlere sahip halkların yaşadığını kabul ederek,bu halklar kendi benlik ve kültürlerini korurken kardeşliği ve birlikte yaşamayı öngören bir şekilde manalandırılmalıdır.
c- MİLLİYETÇİLİK
Bu ilke bir zümre yerine Türkiyenin menfaatlerini öne çıkaran ve tüm halkları kucaklayan bir anlayış üzerine oturtulmalıdır.
d- LAİKLİK
Şu an hakim kabul olan Fransız ekolü laiklik anlayışından uzaklaşılmalı,Türkiyedeki her inancı kapsayan,kılık kıyafetle uğraşmayan bireyi özgür kılarken hukuku dinsel kurallardan uzak tutan bir manalandırma yoluna gidilmelidir.
e- DEVLETÇİLİK
Bu ilkeyi iki noktada manalandırmak gerekir.Birincisi devletin milletiyle kucaklaşmasını sağlayan Sosyal Devlet olgusu ikincisi ise bir yandan Kamu ve Özel sektörün birlikte yer aldığı yatırım modellerinin oluşturulması öte yandan yerli ve yabancı sermayenin önündeki bütün engellerin kaldırıldığı bir olgudur.
f- İNKILAPÇILIK
Öncelikle Devrimci sözcüğü bir kenara bırakılıp zira devrim bir anda yapılan değişimi ifade eder , buna ilaveten sürekliliğide içinde barındıran İnkılap sözcüğü kullanılmaya başlamalıdır. Manalandırma ise dünyada meydana gelen değişimlere süratle adapte olmak ve hatta bu değişimlerin öncülüğünü üstlenmek şeklinde olmalıdır.
  5- DİĞER ALT BAŞLIKLAR
a-İletişim
Yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı ifade ederken sözcüklerinizi çok dikkatli seçinizmesela bugün kullandığınız "CHP iktidara yürüyor"yerine"Halkın iktidar yürüyüşü başlamiştır" gibi.
b- Teknoloji
Teknolojiyi son derece etkin ve verimli kullanın mesela Genel Başkan seçildiğiniz anda web sitenizde gerekli değişim yapılmalıydı ve konuşmanız oraya konmalıydı. Web sitenizde interaktif bir bölüm oluşturun o bölümde halkla buluşun sohbet edin.
c- Sivil Anayasa
Pazartesi uzman ve uzman olmayanlardan bir ekip oluşturun ve referandum öncesi sivilAnayasayı halkla paylaşın.
d- Gelir Dağılımında adalet,işsizlik,AB ve ABD dışında alternatif dış politika vb.. konularında slogan değil somut proje ve politika açıklayın açıklayınki "Recep bey" size kaynak nerede falan diye soramasın.
e- Gölge kabine gibi zırvalarla uğraşmayın.
Ben listemi çok uzatabilirim ama bu sizin ve ekibinizin görevi ben bir vatansever olarak ışık tutmak istedim. 
Unutmayınız "Devrimci Kemal,Halkçı Kemal,Sakin Güç, Kemal bey" 100 gün başladı ve yarın MKYK nın yapısı nereye doğru adım atmakta olduğunuzun önemli bir göstergesi olacak.

Sevgiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder