Bu Blogda Ara

9 Şubat 2010 Salı

TÜSİADA SESLENİŞ 2

Tam yönetim kurulu başkanlık seçim günü Tüsiad hakkında bir yazı yazmış ve işin özünde Tüsiadın hızla bir fan kulüp haline dönüşmekte olduğunu bunun nedenlerini ve bazı çözüm önerilerini paylaşmış ve bilahare yönetim kurulunda yer alan bir dostum aracılığı ile yeni yönetimede iletmiş idim.

Ancak o günden bu yana gözlemlediğim tek şey eski ağır topların medyada yer alarak vaziyeti kurtarma gayretlerinden başka bir şey yok bu arada Sn.Boyner açılış konuşmasında altını çizerek Tüsiadın bir baskı grubu olduğunu söyledi doğrudur ama ortaya konuş biçimi yanlış olmuştur doğru ifade "tıpkı diğer sivil toplum örgütleri gibi Tüsiadda baskı gruplarından biridir"olmalıydı bir sözcükten ne çıkar demeyin bu bakış açısıydı ve halen kendisinin tek olduğunu sanan bir ifade tarzıdır ve zaten sorunların biri de bu anlayış tarzıdır.

 Her neyse benim esas söylemek istediğim birilerinin Türkiyenin önümüzdeki 25 yılına stratejik bir yön vermesi gereğidir buda Tüsiada yakışır ve silkinip kendisine gelmesini sağlar.

Tüsiad bir öncü rol içinde diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte bir stratejik yol haritası ortaya koymalıdır.
Bu harita üç temel nokta üzerine oturmalıdır ;

   1 – Tarım ve Tarımsal Sanayi
Körfez bölgesinin her şeyi vardır ama tarımsal ürünü , hayvancılığı yoktur bunu dikkate alan bir model ve strateji ortaya konmalıdır.Burada taktik düzeyde bir not "Helal Ürün"sertifikasıdır halen ortalıkta serseri mayın gibi sahipsiz bir şekilde dolaşmaktadır bugün Brezilya 60 milyar dolarlık et ve et ürünlerini "Helal Sertifikalı" olarak islam dünyasına satmaktadır.

  2 – Bilgi Teknolojileri
Dünyanın en önemli bilgisayar oyun yazılım kuruluşu Türkiyeyi bilmem kaçıncı kez ziyaret etmekte ve Türkiyenin Avrasya ve Arap dünyası için bir merkez olabileceğini ifade etmektedir o halde ikinci strateji ve model bu noktada ortaya konmalıdır.Yine taktik düzeyde bir not Sn.Cumhurbaşkanının Hindistan ziyaretinde Tüsiad Yönetim kurulu olarak temsil edilmişmidir.Sinan Çetin film endüstrisiyle bir araya gelmeyi akıl etmiştirde,Tüsiad yazılım endüstrisi ile bir araya gelmeyi düşünmüşmüdür?

  3 – Enerji
Türkiye sadece koridor olmaktan çıkıp depolayan ve dağıtan bir konuma geçmelidir. Bu Rusya,Azebeycan,Türkmenistan,İran,Malezya,Avustralya gibi ülkelerle iş birliği halinde projeler geliştirmekle olur. Üçüncü strateji ve model burada ortaya konmalıdır.

Sn. Başkan ilk yurt dışı ziyaretinizi bir heyet olarak tercihen İran dan başlayarak yapın ve diğer ülkeleri de programlayın bu çizginizin değiştiğini göstermez tam tersine hadiselere el koymaya başladığınızı gösterir.

Sevgiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder